Οι πύργοι που έρχονται στη Λάρνακα


November 06, 2019

Συνωστισμός πολυώροφων κτηρίων άρχισε να παρατηρείται στην πόλη μας, με ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες να προωθούν δεκάδες κατασκευαστικά έργα που στοχεύουν ξένους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο.

 

Στις πολλές ήδη αιτήσεις που εκκρεμούν ενώπιον των αρμοδίων αρχών, προστέθηκε στη λίστα αναμονής για εξέταση από την περιβαλλοντική αρχή η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από ακόμη μια ανάπτυξη αποτελούμενη από δύο πολυώροφα κτίρια, πλησίον της ακτογραμμής στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ), το έργο συνθέτουν δύο πολυώροφα κτίρια οικιστικών διαμερισμάτων με την ονομασία Habitat στο δήμο Λάρνακας.

Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως αστική και απέχει 3 χιλιόμετρα περίπου από την ακτογραμμή και από τη μαρίνα της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ΜΕΕΠ αναμένεται πως τα κατασκευαστικά έργα θα ολοκληρωθούν σε 18 μήνες από την έναρξη τους, ενώ το κόστος υπολογίζεται στα €25 εκ.

Το κτίριο Α αποτελείται από 10 ορόφους συνολικού ύψους 41 μέτρων και το κτίριο Β αποτελείται από 12 ορόφουςσυνολικού ύψους 52 μέτρων.

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός των ορίων του δήμου Λάρνακας στην περιοχή «Πουμπάρτες».

Εντός του προτεινόμενου έργου θα κατασκευαστούν συνολικά 82 διαμερίσματα με θέα τη Μεσόγειο Θάλασσα και τις Αλυκές.

Το συγκρότημα Α κα περιλαμβάνει συνολικά 34 διαμερίσματα (17 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, 9 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και 8 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων).

Το συγκρότημα Β κα αποτελείται από 48 διαμερίσματα (24 διαμερίσματα δυο υπνοδωματίων, 12 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και 12 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων).

Κατά την επιτόπια επίσκεψη δεν παρατηρήθηκε κάποιο είδος πανίδας. Η προτεινόμενη ανάπτυξη δεν εμπίπτει σε περιοχή «Natura 2000», σύμφωνα με τη μελέτη.

Πηγή: Stockwatch

Comments(0)

Log in to comment