Εξώδικο πρόστιμο ύψους €150 ή παραπομπή σε δικαστήριο για ποινή €3,000


March 26, 2020

Tην επιβολή εξωδίκου προστίμου ύψους εκατόν πενήντα ευρώ για τους παραβάτες του διατάγματος απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, προνεί νομοσχέδιο που ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης εξήγησε ότι το σχετικό νομοσχέδιο δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στην Αστυνομία για παραπομπή των παραβατών ενώπιον δικαιοσύνης με δυνατότητα επιβολής χρηματικής ποινής εώς 3,000 ευρώ ή/και φυλάκιση. Και αυτό, σε περιπτώσεις που τα μέλη της Δύναμης δεν ικανοποιηθούν με δικαιολογίες πολιτών για παραβίαση του διατάγματος.

Ο κύριος Σαββίδης παρουσίασε επίσης τον απολογισμό των ελέγχων και των καταγγελιών στις οποίες προέβη η Αστυνομία.

Για αχρείαστες μετακινήσεις

Από 24 Μαρτίου 2020 στις 18:00 εώς 26 Μαρτίου 2020 στις 07:00 έγιναν 6,822 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 445 οδηγοί και πεζοί
Για υποστατικά

Από 11 Μαρτίου 2020 εώς σήμερα το πρωί έγιναν 20,510 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 45 πρόσωπα
Από 21 Μαρτίου 2020 οι έλεγχοι υπερδιπλασιαστηκαν και διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα 14,197 έλεγχοι σε υποστατικά και έγιναν 34 καταγγελίες.

"Οι καταγγελίες αφορούν εκκλησίες, μπαράκια, καφενεία, περίπτερα, πλανόδιους πωλητές, εστιατόρια, κουρείο, λαικές αγορές, σκοπευτήριο."

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε τέλος την έκκληση του προς του πολίτες να μείνουν σπίτι για να πολεμήσουν τον επικίνδυνο και αόρατο εχθρό και τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι η τήρηση των διαταγμάτων που εκδίδονται.

"Να μείνουμε σπίτι και να περιορίσουμε στον μέγιστο βαθμό τις αχρείαστες μετακινήσεις. Εάν δεν συμμορφωθούμε θα αναγκαστούμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα, κάτι που ο καθένας θα ήθελε να αποφύγει"

Comments(0)

Log in to comment