Στην Kύπρο ψηφίζουμε την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 για να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ παράλληλα με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχουμε καθοριστικά στην επιλογή του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της διαδικασίας των λεγόμενων “κορυφαίων υποψηφίων”.

Να επιλέγεται δηλαδή ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υποψήφιος, ο οποίος θα εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πολιτική παράταξη, η οποία θα πλειοψηφήσει στις ευρωπαϊκές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.aftitiforapsifizw.eu ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 23-26 Μαΐου 2019. Μέσω της πλατφόρμας, κάθε πολίτης μπορεί να κάνει εγγραφή και να γίνει μέρος της ενημερωτικής εκστρατείας και της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης πολιτών για τις ευρωεκλογές.

“Σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον όπου πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις και αυξάνονται οι απειλές για τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, και το ευρωπαϊκό μοντέλο ανοικτής κοινωνίας, η κάθε ψήφος αποκτά ιδιαίτερη σημασία και καθορίζει τη μελλοντική φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ίδιας της Κύπρου ως μέλος της Ένωσης”.

“Επιλέγοντας την αποχή επιτρέπουμε σε άλλους να καθορίζουν το δικό μας μέλλον. Η ψήφος στις ευρωεκλογές του 2019 ισοδυναμεί με την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών που αποτελούν το θεμέλιο για τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, τα δικαιώματα των πολιτών, τον τρόπο ζωής και την πολυμορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού που είναι η κληρονομιά της ευρωπαϊκής ηπείρου.”

 

Η ψήφος σας δίνει επιπλέον δικαίωμα λόγου σχετικά με τις πολιτικές που διαμορφώνουν την καθημερινή μας ζωή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα όσα έχει η ΕΕ για σας και την περιοχή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://what-europe-does-for-me.eu/   

Για το θέμα μίλησε ο κ. J.Duch Guillot ( Director – General DG COMM) και ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τις διαδικασιες διεξαγωγής των ευρωεκλογών