Φιλανθρωπική μουσική βραδιά με τον Γιώργο Χατζηνάσιο και το Σταύρο Σιδερά απο τους Lions Λάρνακας

Ποια ήταν η αφορμή να ακολουθήσετε το δρόμο της μουσικής;

Ο πατέρας που ήταν σπουδαίος μουσικός, σαξοφωνίστας, και είδε πως εγώ στα πέντε μου χρόνια έκανα μελωδίες με τη φωνή μου και ο πατέρας μου ανακάλυψε πως έχω ένα χάρισμα. Σε ηλικία εξι χρονών άρχισα μαθήματα πιάνου εκ τότε ασχολούμαι με τη μουσική, έπαιζα παράλληλα και jazz. Έπαιζα σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έγινα περιζήτητος μουσικός. Και κάπου εκεί προέκυψε και η σύνθεση.

Πότε πήγατε Αμερική και για ποιο λόγο;

Το 1986 πήγα Αμερική. Πήγα όταν ήμουν στα πολύ επάνω μου. Πήγα αλλά δεν μου φερθήκαν καλά γιατί μου ζήτησαν χρήματα  ενάμιση εκατομμύριο δολάρια προκειμένου να μιλήσουν για μένα σε μερικούς ανθρώπους αλλά χωρίς να έρθω σε επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους εγώ ο ίδιος.

Σας είχαν μειώσει αυτά που αντιμετωπίσατε σαν καλλιτέχνη;

Όχι ποτέ. Μάλιστα με κάλεσαν στο Broadway. Έπαιξα σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες αλλά όχι σε musical. Έπαιζα μουσική και αυτοί ταξιδεύανε με τις μελωδίες μου.

Έχετε κάνει πάρα πολλές συνεργασίες, ποια ξεχωρίσατε; ποια άφησε εποχή;

Η συνεργασία μου με τη Νανά Μούσχουρη, όχι επειδή ήταν σπουδαία καλλιτέχνης αλλά η συμπεριφορά  της Νάνας ήταν ευρωπαική. Της έγραψα το δίσκο την 11η εντολή που έγινε τεράστια επιτυχία.

Έχετε κάνει και συνεργασία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη πως προέκυψε;

Εγώ τον φώναξα, εγώ ανέδειξα τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Του έγραψα το άγγιγμα ψυχής. Ηταν φαντάρος και σε τρείς μέρες τελείωνε το στρατό και του είπα μόλις τελειώσει να έρθει να με βρεί, έτσι και έγινε. 2 χρόνια τον είχα μαζί μου και σε ένα μήνα έγινε pop star.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Σταύρο Σιδερά;

Είναι αιώνιος συνεργάτης μου, είμαστε από το 1992 μαζί. Ήμασταν στο «πειρασμό» στη Λευκωσία μαζί τότε και από δεκαπέντε μέρες που ήταν προγραμματισμένο να μείνουμε στη Κύπρο καθίσαμε 6 μήνες στη γιατί μας το ζήτησαν.

 

Που θα εμφανίζεστε τώρα;

Τη Παρασκευή παίζω σε μια μπουάτ στην Αθήνα, το χρονικό της αλώσεως στο μέγαρο βορείου Ελλάδος παράλληλα ετοιμάζω κάτι τραγούδια, και από το Φεβρουάριο στο παλάζ και ετοιμάζω ένα έργο που θα παιχτεί το 2021.